• 30 jaar ervaring
  • Scherpe prijzen
  • 10 jaar garantie

Natuurleien

Natuurleien dakbedekking geeft een exclusieve uitstraling

Er zijn twee soorten leien te onderscheiden: natuurleien en kunstleien. Ze zijn zowel in vierkante als in rechthoekige vorm verkrijgbaar en de hoeken ervan kunnen recht of afgerond zijn. De mogelijkheden qua kleur en afwerking zijn vooral afhankelijk van het type lei. Natuurleien hebben de kleur en het reliëf van natuursteen. Dit varieert per steensoort van grijs tot blauw, bruin, groen en antraciet. Kunstleien zijn in diverse grijs- en bruintinten te koop maar ook rode en bruine varianten zijn mogelijk. Een overzicht van hun verschillen:

1. Natuurleien
Natuurleien bestaan uit natuursteen dat afkomstig is van steengroeves uit Europa, Azië, Afrika en Amerika. Iedere steengroeve produceert zijn eigen steensoort en hierdoor is het aanbod aan kleuren erg divers. Kleur- en vormverschillen tussen de leien kunnen voorkomen maar dit is inherent aan een natuurproduct als leisteen. De kleine imperfecties tussen de leien dragen alleen maar bij aan de natuurlijke uitstraling van een leien dak. Want één ding is zeker: een dak dat bedekt is met natuurleien is uniek en heeft een specifieke uitstraling die niet nergens mee valt te vergelijken. Tevens gaat een natuurleien dak een leven lang mee. Natuurleien zijn echter wel een stuk duurder dan kunstleien.

natuurleien-dak
Natuurleien-dak
Natuurleien-dak
Natuurleien-dak

2. Kunstleien (vezelcement leien)

Kunstleien worden gemaakt van vezelcement. Dit is een licht en sterk product op basis van cement en kunststofvezels. Kunstleien worden erg veel toegepast omwille van de goede prijs-kwaliteitverhouding en het grote aanbod aan formaten en kleuren. In tegenstelling tot kunstleien zijn vezelcementleien onderling precies hetzelfde van samenstelling waardoor een strakke en egale uitstraling mogelijk. Met kunstleien zijn allerlei architectonische dakontwerpen mogelijk omdat de leien op diverse manieren kunnen worden aangebracht.

 

Besparen met uw buren

U krijgt bij Verta dakdekkers extra korting als u samen met uw buren uw dakwerken laat vervangen. In totaal bespaart u hiermee tot 5% op de offerteprijs. Wij inspecteren tijdens ons bezoek – indien afgesproken – direct het dak van uw buren om tot een scherpe offerte op maat te komen.
Neem voor meer informatie over de kosten contact op met ons dakdekkersbedrijf

Call Now Button